szukaj zwrotu:       szukaj w:
wybrano:
dział - Matki, żony, kochanki (problemy z dziećmi, mężami i niemężami, teściowymi, pracą, plotki, rady, itp)
temat - Ksiązka Kucharska


Dodaj nowy wpis      Powrót do wybranego działu      Powrót do strony głównej forum
Strona 2 - poprzednia, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, następna
Napisano: Treść:
Migotka
2006-03-17
Email
Tak sobie pomyslałam,że może mogły byłmy załozyć własną ksiązke kucharską.Wpisujmy tutaj wszystkie ciekawe przepisy:)
Goga66
2006-03-29
12:35:59
Email
podam Wam coś, co powala wszystkich znajomych i rodzinę i robi to mój mąż. My zamiast całego kurczaka używamy piersi i resztę dodajemy na oko w zależności od ilości mięsa: Kurczak po żydowsku ze sliwkami Wykonanie: przepis na kurczaka na cztery osoby
1 kurczak
250 g migdalow
250 g suszonych sliwek
250 g rodzynek
2 gozdziki
1 laska cynamonu
2 lyzki oliwy
30 g masla
1 torebka cukru waniliowego
sol, pieprz (z mlynka)
1. Kurczaka sprawic, dobrze umyc (pod bierzaca woda), odciac konce skrzydel, podzielic na czesci i wysuszyc. Posolic i popieprzyc.
2.Sliwki wlozyc do wody i moczyc przez 30 minut. To samo zrobic z rodzynkami.
Migdaly obgotowac w wodzie przez 10 minut, ostudzic, obrac i przeplukac zimna woda.
3.Kurczaka podsmazyc w rondlu na masle i oliwie, dobrze zarumienionego wyjac na polmisek i odstawic.
4.Do sosu z kurczaka dodac sliwki i rodzynki. Wymieszac i dodac laske cynamonu (moze byc tez w proszku -cwierc lyzki do herbaty) i gozdziki.Wlozyc kawalki kurczaka, zalac pol szklanka wody, posypac cukrem waniliowym, przykryc i dusic na malym ogniu przez 20 minut.
5.Do kurczaka dodac migdaly i zostawic na malym ogniu przez 20 minut (bez pokrywki).
6.Podawac na goraco ze slodkim chlebem.
Goga66
2006-03-29
12:36:48
Email
My podajemy z makaronem - jakąś grubszą odmianą - muszelki np.
Kamila
2006-03-30
10:55:10
Email
Widzę, że głownie mamy tutaj przepisy na kurczka, osobiście też baaardzo lubię :) dziś robię karkówkę w sosie pomidorowym na ostro, jak tylko znajdę chwilkę to wrzucę przepis :)
Asteria
2006-03-30
11:10:58
Email
Wypadalo by podac jakis grecki przepis...Zastanawialam sie nad tym, ciezko mi bylo bo bywaja potrawy do ktorych trudno dostac w polsce skladniki, ale znalazlam stronke na ktorej podaja co i jak, czasem z tego co widze nie jest to w 100% ten grecki owoc czy warzywo, ale chyba dziala :):) .......................................pierwsze najwazniejsze danie w ktorym sie zakochalam, choc teraz juz sie przejadlo ;) MUSAKA zapiekane ziemniaki, baklazany przekladane miesem mielonym z sosem pomidorowym i na sam koniec beszalmel :) Jak sie to robi...Wiec tak. Na oleju (najlepiej z oliwek) podsmazamy plastry ziemniakow i baklazana. Mieso mielone podsmazamy z sosem pomidorowym i cebulka oraz odrobina czosnku(do moj dodatek;))Potem ukladamy na blasze, plastry ziemniakow, na to plastry baklazana, na to mieso mielone i na sam koniec dosc gestr beszamel, pieczemy w 180 do chwili zarumienienia sie beszamelu...smacznego :)...ps, przyprawy jak kto lubi do smaku :)......................................................................Kolejna potrawka, bardziej przystawka, ktora strasznie lubie...Nazywa sie to SAGANAKI...jest to nic innego jak pieczony, lub podsmazany ser feta :):) Pychotka :):) ..............................................................................Grecka salatka z kurczka "KOTOPULO SALATA" Gotowana piers z kurczaka, slodka papryka, natka pieruszki, sol pieprz cukier i majonez... ..............................................................................No i cos co uwielbiam...... Oktapodi (lub ochtapodi--tak sie to mniej wiecej wymawia) STIFADO... Osmiornica w sosie pomidorowym z malymi cebulkami... DO brytwanki wrzucamy oczyszczona i pokrojona osmiornice, dodajemy sos pomidorowy wymieszany z mielonymi swierzymi pomidorami, i sporo malych cebulek, bron boze ich nie kroic...w calosci. Oliwa z oliwek, przyprawy do smaku. Pieczemy w 180 lub 200 stopniach w zaleznosci od tego jak twarda jest osmiornica, do momentu kiedy meso bedzie mieciutkie :):) NA ZDROWKO i powodzenia, jezeli czegos nie wyjasnilam albo chcecie wiecej pytac i pisac :):)
pinkie
2006-03-30
12:30:52
Email
To ja dodam "Niezawodny przepis na biszkopt" mojej mamy. Jeszcze nigdy nie udał mi się zakalec, biszkopt jest wysoki, pyszny i delikatny - a wiadomo zastosowanie ma bardzo szerokie. Składniki: 4jaja, niepełna szklanka cukru, niepełna szklanka mąki, 2 łyżki zimnej wody(przegotowanej, mineralnej), 1łyżeczka proszku do pieczenia. 1. Zasada: wszystkie składniki maja temperature pokojową. Oddzielamy żółtka od białek, przesiewamy mąkę z proszkiem 2. Zasada: formy nie smarujemy niczym, tylko na spód dajemy papier do pieczenia (wykrojone kółko lub prostokąt w zalezności od blachy) 3. Zasada: długo miksujemy białka , potem dodajemy cukier i również długo miksujemy (ok. 5 min), potem żółtka i też miksujemy kilka minut. Nie przerywając miksowania wlewamy łyżka wode cienkim strumyczkiem- dosłownie po kropelce. 4. Zasada: Zmniejszamy obroty miksera na 2 lub 3 i powoli wsypujemy mąkę. MIKSUJEMY NA PRAWDE KRÓTKO, ZEBY TYLKO DOKŁADNIE WYMIESZAĆ. Wlewamy do tortownicy, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 40-50 min. 5. Zasada: Nie zaglądamy do piekarnika podczas pieczenia, po wyłączeniu też nie wyciagamy ciasta od razu na zewnatrz, tylko powoli dajemy mu się przyzwyczaić do temperatury, można otworzyć lekko piekarnik i niech tak sie studzi. Powodzenia!
Kamila
2006-03-30
13:46:57
Email
KARKÓWKA Z SOSIE POMIDOROWYM 1kg karkówki 4. ząbki czosnku 3. łyżki smalcu lub oleju (do smażenia) 3. cebule 1. posiekany ząbek czosnku do sosu 1. szkl. ketchupu łagodnego 2. łyżki octu 10% 1. łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki chili lub ostrej papryki 1. łyżka cukru 1. szklanka wody 1/2 kostki rosołowej 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1. łyżeczka musztardy Karkówkę pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Plastry natrzeć czosnkiem i odstawić na 2-3 godz. Potem karkówkę obsmazyć na oleju. Przełożyć do brytfanki i ułożyć warstwami (karkówka, surowa cebula w plastrach i tak na zmianę). Pozostałe składniki połączyć razem, zalac tym mięso i razem tuszyć w piekarniku ok 1,5 godz. Smacznego ;)
Magdalenka
2006-03-31
17:14:31
Email
goga, zrobilam wczoraj twojego kurczaka, rzeczywiswcie jest super! asteria, ale jak zapiekac ten ser? na patelni, w piekarniku, polac czyms, czy po prostu suchy walnac na blache? no i z czym najlepiej podawac? dzis bede robic baklazany z ziemniakami, powiem jak wyszlo. pozdrawiam, magda
21Aneta
2006-06-22
15:50:36
Email
mam pytanie do pinkie : a jak się robi ten biszkopt jeśli chcę mieć czekoladowy (z kakao)?? Ja właśnie upiekłam biszkopt według swojego przepisu ale nie wyrósł tak jakbym chciała i następnym razem zamierzam skorzystać z Twojego przepisu.
ciekawa
2006-06-22
16:09:41
Email
A jadłyście smarzone banany??:) Banan obrać i przekroić w zdłóż. Obtoczyć w bułce tartej i podsmazyć lekko na masełku-uwaga zdejmować łopatka i na telezyk. Polać roztopiona czekolada lub gotowym sosem czekoladowym. PYCHOTKA
katka
2006-06-22
20:49:08
Email
Banana na pol i na grila,na to nutela i kokos wiórki
basienka25
2006-06-23
19:10:20
Email
SZARPANIEC: biszkopt: 4 jajka, szklanka cukru, szklanka mąki.Ubijamy jajka z cukrem dodajemy mąkę, delikatnie mieszamy i wylewamy do tortownicy wysmarowanej margaryną i obsypanej bułka tartą.Pieczemy w temperaturze ok 180 stopni przez 30-40 minut.Masa: 2 szklanki śmietany( 18%) miksujemy z cukrem.Cukru dodajemy ok 7 łyżek, w zależności od tego czy lubimy bardzo słodko czy nie.2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzątku, studzimy.Najlepiej jak zacznie gęstnieć i wtedy dodajemy do śmietany, miksujemy.Biszkopt studzimy, odkrajamy 1/3 wierzchu, rwiemy na kawałeczki, które dodajemy do śmietany z galaretką/mieszamy delikatnie łyżką.Wylewamy tą masę na biszkopt w tortownicy.NA wierzchu układamy gęsto truskawki i zalewamy galaretką rozpuszczona w półtorej szklanki wrzątku.Do lodówki na około 2 godzinki a potem mniam mniam.
Kamila
2006-06-23
20:57:09
Email
Basia ale mi narobiłaś smaka na to ciacho!!! A co powiesz jakbym zrobiła z czereśniami? Aktualnie pożeram czereśnie (fasolka się dopomina) na truskawki jakoś nie mam ochoty ;-) zjadłam chyba już swoje :-)
Goga66
2006-06-23
21:14:18
Email
Chyba lepsze wiśnie - czereśnie czasem nabierają goryczki kiedy się je rozgrzeje
basienka25
2006-06-23
21:45:44
Email
No, ciacho jest naprawde pyszne,moga byc czeresnie i wisnie tez, czemu nie?Zreszta kazda moze sobie troche zmieniac ten przepis.Ja owoce wymyslilam sama.Moja mama zawsze robila to ciasto ale bez owocow.Ide sobie juz ukroic kawalek, mysle ze juz zastglo.Mniam mniam:))))
czesia
2006-06-25
12:44:59
Email
dla amatorek SERNIKÓW - tort sernikowy na zimno (może być jogurtowy)- super na upały. Można go przygotować z ulubionych owoców i np. odtłuszczonego serka homo w wersji light. Zawsze wychodzi :-)Najpierw przygotowuję biszkopt (żeby było szybciej można wyłożyć dno blaszki biszkopcikami lub petitkami i skropić rumem lub likierem, mniam) a jak jest więcej czasu, to 3 białka ubić z 3 łyżkami zimnej wody, dodać 10 dag cukru i cukier wanilinowy. Dodawać po kolei 3 żółtka, wsypać mąkę 5 gad pszennej i 5 dag ziemniaczanej z czubatą łyżeczką proszku do pieczenia, lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć do tortownicy i piec ok 30 min w temp. 170 st.C. Teraz SER : ja biorę 500g serka waniliowego i duży jogurt naturalny i już nie słodzę (można użyć sam jogurt i cukier do smaku lub sam serek homo). Mieszam mikserem, dodaję sok z połówki cytryny i trochę startej skórki, rozpuszczam 5 łyżek żelatyny w pół szklanki gorącej wody. Przestudzoną żelatynę dodaję do sera i do lodówki na chwilę 5-10 min. Jak masa zaczyna gęstnieć, dodaję brzoskwinie z puszki pokrojone w kostkę (parę zostawiam do dekoracji) i ubitą śmietanę. Ser gotowy. Biszkopt przekroić na 2 placki na 2/3 wysokości. Wlać masę serową na biszkopt, 1/3 ciasta pokruszyć na wierzchu i posypać resztą owoców. Wstawić do lodówki na ok 2 godz i gotowe. Smacznego!
Kamila
2006-11-06
13:24:06
Email
Dziewczyny, wyciągam temat :) już nie długo święta, może macie jakieś nowe ciekawe pomysły na jedzonko??
pinkie
2006-11-06
13:40:51
Email
Odpisuję Anecie, bo wtedy byłam już po porodzie w szpitalu i dopiero teraz przeczytałam jej pytanie. Jak robię czekoladowy biczkopt, to do przesianej mąki przesiewam też dwie łyżki kakao i wsypuję razem z mąką do miksowania.
pinkie
2006-11-14
11:36:18
Email
Dziewczyny, polecam wszystkim ciasto "Pani Walewska". Ale uwaga - grozi uzależnieniem (w moim przypadku tak się stało). Jedyny minus tego ciasta jest taki, ze szybko znika z talerza. Najpierw zrobiłam go po swojemu - podpatrzyłam to , co kupiłam w sklepie. Ten przepis ściągnęłam z netu, dlatego nie wiem, jaka wyjdzie konsystencja masy, a ważne jest żeby była sztywna. Chyba jednak dodałabym mniej mleka. "Pani Walewska" ciasto 45dkg maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 45dkg cukru pudru 6 jajek 1,5 paczki cukru waniliowego 2,5 łyzeczki proszku do pieczenia 30dkg masła lub palmy 20dkg orzechów włoskich, gesta marmolada wieloowocowa (może być z biedronki) KREM 2 szklanki mleka duża paczka budyniu na 3/4 l 1/2 szklanki cukru 15dkg masła Sposób wykonania: Masło utrzeć z 15dkg cukru pudru,dodać żółtka,mąkę,cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystko zagnieść na ciasto. Włozyć na 2 godz.do zamrazarki (???). Ciasto rozłozyć na dwóch jednakowych blaszkach i posmarować cienką warstwą marmolady. Włożyc do nagrzanego piekarnika. Białka ubić na sztywną pianę dodać 30dkg cukru pudru i na koniec 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Po 25 min pieczenia wyłozyć na ciasto pianę-cienką warstwę. Kazda blachę piec po 45 minut w temp. 180-190 stopni, az do wysuszenia piany. Po wyjęciu posypać połówkami orzechów. KREM W połowie szklanki mleka rozpuscić budyń z cukrem,resztę mleka zagotować. Do ugotowanego goracego mleka dodać masło i rozkręcic na jednolita masę.gorący krem posmarować na jedno ciasto i przykryć drugim [zawsze orzechami na wierzch. SMACZNEGO
pinkie
2006-11-14
11:40:02
Email
Acha - i nie wiem, dlaczego masło do gorącego budyniu każą dodać- moim zdaniem wkłada się to do ostudzonego budyniu. Proponuję Wam zrobić jeden placek i podzielić na pół - tak na spróbowanie. A warstwa marmolady jest cienka na 1mm.
olufal
2006-11-18
00:20:44
Email
A moze tak rybka z musem z porow? Rybka kazdego rodzaju byle by to byl filecik. Pory tylko biale czesci kroimy w talarki wkladamy do patelnidodajac troche masla smazymy az sie zarumienia i zmniejsza objetosc,doprawiamy do smaku sola i pieprzem.Bierzemy blender i miksujemy- a jak ktos nie ma blendera to nic bo pzeciez zamiast musu moga byc pory w talarkach-tez dobre.Flety rozkladamy na aluminium ,doprawiamy sola i pierzem z kazdej strony i polewamy odrobina oliwy z oliwek,na filet nakladamy por oraz plasterki cytryny -jeden lub dwa,aluminium zamykamy robiac tzw.rekawice. Pieczemy w piekarniku ok 20-25 miniut w 180-200 stopniach - zalezy od rozmrozenia ryby lub grubosci filetu.
olufal
2006-11-18
00:27:58
Email
Tarta jablkowa -expres :) Kupujemy ciasto francuskie mrozone lub nie :) wykladamy na blache i widelcem nakluwamy na calej powierzchni,kradniemy dziecku tarte jabluszka ze sloiczka ;) i wylewamy na ciasto.Jablka -musza byc soczyste- obieramy ,kroimy na cwiartki a cwiartki na talarki i ukladamy dookola blachy.Posypujemy cukrem waniliowym-ilosc zalezy od slodkosci jablek,na gore ciasta gdzieniegdzie dajemy malutkie plastereczki masla,rozbijamy jajko i smarujemy nim brzegi ciasta a reszte rozlewamy na naszych jablkach,do piekarnika nagranego na 180stopni,sugeruje zaczac od pieczenia z dolu a potem ,gora dol. Ile? hmmm no ja zawsze podgladam czy na dole ciasto jest juz zarumienione :)
olufal
2006-11-18
00:41:40
Email
szybkie i pyszne! Cykoria-szczerze nie przepada za nia w salatce za to zapiekana pod beszamelem jest po prostu pyszna!4 cykorie,szynka biala 4 duze plastry,ser zotly do zapiekanek i beszamel :) Cykorie oplukac.Zagotowac wode w garnku,posolic,wlozyc cykorie i doprowadzic do wrzenia,potem zmniejszyc ogien na wolny i gotowac 40minut.Po ugotowaniu orzekroic cykorie na polowki,szynke rowniez.Kazda polowke cykori owinac szynka.Nasmarowac naczynie zaroodporne maslem,rozlozyc cykorie w naczyniu i polac beszamelem oraz posypac serem.Nagrzac piekarnik na 200 stopni i zapiekac 20minut az ser sie zarumieni. BESZAMEL: 50g masla 50g maki 500ml mleka,galka muszkatolowa,sol,pieprz.Maslo kroimy na kawalki i roztapiamy na wolnym ogniu-nie rumienic!, dodajemy make mieszajac,smazymy na wolnym ogniu 2minuty az zasmazka bedzie gladka i jasna,zdejmujemy z ognia i dodajemy stopniowo mleka mieszajac caly czas,po dodaniu calego mleka stawiamy na palnik i ciagle mieszajac czekamy az sos zrobi sie gesty.Na koniec dodajem soli i pieprzu oraz galki muszkatolowej :)
olufal
2006-11-18
00:49:39
Email
Makaron carborana extra szybki? a kto ma czas na gotowanie!Skladniki:makaron,troche szynki,serek almtte z ziolami,2-3lyzki smietany,cebulka. Makaron jaki chcecie gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu :) Cebule kroimy na drobna kostke,szynke na wieksza :) na patelnie wylewamy troszke oleju smazymy na niej cebulke a jak sie zarumieni dadajemy szynke,podgrzewamy tyle ile kazdy chce ;) i dodajemy serek allmette z ziolami oraz 2-3 lyzki smietany,mieszamy aby uzyskac jednostajna mase-uwaga z soleniem i pieprzeniem poniewaz serek ma juz w sobie troche przypraw! Dodajemy na patelnie ugotowany makaron i mieszamy go z sosem i gotowe :) Uwaga-makaron nie nadaje sie do odgrzania bo serek staje sie bardzo suchy.
basienka25
2006-11-18
09:30:04
Email
Olufal, ten makaron musi byc pyszny.Wyprobuje na pewno, bo uwielbiamy z mężem makaron w kazdej postaci:))mniam mniam
olufal
2006-11-20
20:34:52
Email
Polecam Basiu bo jest naprawdz dobry :) Zrobilam ostatnio flan z cukinia z sosem pomidorowym tez szybko i latwy...Maz jest francuzem wiec duuuzo czasu lubimy spedzac w kuchni :)
basienka25
2007-01-21
15:56:27
Email
Szybka pyszna sałatka: kapusta pekińska, ogórek świeży, pomidor, kukurydza, pierś z kurczaka gotowana, majonez.Mniam mniam, polecam:)
Kamila
2007-03-04
16:19:22
Email
Dziewczyny oto przepis na przepyszne gofry! Idealne na te "wiosenne" niedzielne popołudnia... 1/2 kg mąki 2 szt jajek 1/2 szklanki cukru pudru lub mniej 1/3 kostki masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego woda lub mleko Zaczynamy od stopienia masła i zostawiamy do ostygnięcia. W tym czasie do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, żółtka, cukier. Dodajemy 1-2 szklanki wody ( zwykłą, zimną, można dodać mineralną, nawet gazowaną). Wodę możemy zastąpić mlekiem.Dodajemy zimne masło. Miksujemy. Wody należy dodać tyle aby ciasto było jak gęsta śmietana. Na końcu dodajemy ubite białka i już bardzo delikatnie mieszamy łyżką. Rozgrzewamy gofrownicę a ciasto w tym czasie odpoczywaa. Po jakiś 3-5 min. należy posmarować gofrownicę pędzelkiem zmoczonym w oleju, dzięki czemu ciasto nie będzie się przylepiać. Ciasto wylewać małą chochelką na całą foremkę Ważne. Gofry po upieczeniu powinny, chwilkę ostygnąć. Nie wolno ich jednak kłaść, najlepiej oprzeć o coś. Może być kratka z piekarnika, lub stojak na tosty. SMACZNEGO!!!
Joanna26
2007-03-10
06:09:39
Email
Skoro wszystkie lubimy kurczaka... Piersi pokroic w kostke,posolic,dodac przecisniety przez praske czosnek i curry. Niech chwile polezy,pusci sok.Rozgniesc platki kukurydziane, obtoczyc w nich kurczaka.Wylozyc na posmarowana olejem/oliwa blache,pokropic olejem,zapiekac w piekarniku 20 minut (180stopni).Proste,pyszne,uwielbiane przez dzieci.Pasujaca salatka: kapusta pekinska,pokrojone orzechy wloskie, pomarancza w kostke,oliwa z oliwek,odrobina soli.Smacznego:)
ciekawa
2007-03-10
12:59:52
Email
A ja ostatnio zainspirowalam sie swoim leniem na gotowanie i reklama "pomysł na" Fajny sos zwłaszcza do ryby choc początkowo nie dostałam to używam sosu uniwersalnego (viniary) i dodaje co snp. posiekna papryke lub koperek lub chrzan ze słiczka. zalewam rybke-uwaga nie solić-ewentualnie leciutko przyprawa do ryby. Zapiekam 45 minut i ryba jest boska-ugotowana w tym sosie. Trez smarzona troche mi szkodzi a to sie robi i szybciej i jest bardzo delikatna nażoładek i wątrobe. Każda sie nadaje ale ale polecam szczególnie pange i pstraga. jak mi sie nie chciało robic gulaszu to tak samo pokriłam miesko i surowe opruszone przyprawami do zaroodporngo naczynia zalam sosem albo gotowym gulaszowym albo zrobionym z maki i śmietany + jakies wazywka jak sie chcei do piekarnika-nie wiem na ile pieke na oko-mieso ugotowane w sosie, sosik pyszny a roboty tylko na zmywanie-ale to mozna komus zlecić:)Jak lenistwo inspiruje co:)
Kamila
2007-04-03
14:38:48
Email
Przepis na pyszne ciacho! Polecam! RAFAELLO Składniki: BISZKOPT: 6. jaj 1 i ½ szklanki cukru 1 i ½ szklanki mąki 6. łyżek wody 3. łyżki oleju Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać powoli cukier, dalej ubijać i dodawać po 1. żółtku. Ciągle ubijając dodać wodę i olej. Na koniec dodać mąkę i ostrożnie wymieszać, ale już łyżką. Piec 45min w 200st. – piekarnik gazowy. KREM: Śmietana kremówka 30% 0,5l. (schłodzić w lodówce) 3. bite śmietany w proszku, np. Śnieżka Paczka płatków migdałowych Paczka wiórek kokosowych Biała czekolada 1.kieliszek wódki Upieczony biszkopt ostudzić. Wyskubać lekko całą górę – odłożyć do miski. Czekoladę rozpuścić z niewielką ilością śmietany kremówki. Śmietanę kremówkę, bitą śmietanę w proszku, czekoladę rozpuszczoną i wódkę zmiksować. Dodać wódkę, płatki migdałowe i pokruszony biszkopt. Wyłożyć krem na biszkopt, posypać wiórkami. SMACZNEGO!
Strona 2 - poprzednia, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, następna

Dodaj nowy wpis      Powrót do wybranego działu      Powrót do strony gwnej forum